Engels op zakelijk niveau leren?

zakelijk onderhandelenAls je regelmatig Engels spreekt, dan wordt je hier vanzelf een stuk beter in. Dat is nu eenmaal hoe het werkt, logisch ook natuurlijk. Practice makes perfect, zeggen ze in het Engels. Maar een biertje op het terras bestellen tijdens je vakantie, is natuurlijk nog heel wat anders dan op zakelijk vlak communiceren in het Engels. Jezelf staande houden in een onderhandeling is in Nederland soms al lastig, laat staan als de onderhandelingen in het Engels gaan en je niet uit je woorden komt..

Cursus Engels kan uitkomst zijn

Daarom kiezen veel ondernemers en werknemers die veel in het buitenland komen ervoor om hun zakelijke Engels aanzienlijk te verbeteren. Een goed idee natuurlijk, omdat je zo flinke stappen kunt zetten in je carrière. Als je nieuwe (internationale) klanten kunt binnenhalen door beter Engels te spreken, dan kan je dit heel erg veel opleveren op de lange termijn.

Er zijn diverse bedrijven die cursussen aanbieden op dit vlak. Misschien is de beste nog wel om cambridge engels te leren bij een goedgekeurde instantie. Je krijgt dan een internationaal erkend certificaat, wat je op een later moment in je carrière ook weer kan helpen. Veel werkgevers die internationaal zaken doen, vragen namelijk om een dergelijk certificaat. En je ziet dit steeds vaker als een vereiste bij de “leuke” werkgevers. Maar ook als je een internationale studie wilt gaan doen bij een hoog aangeschreven universiteit, dan wordt zo’n certificaat vaak als vereiste gevraagd.

Wat is Cambridge Engels?

cambridge engelsCambridge Engels is een steeds populairder wordende cursus, waar je op verschillende niveaus een diploma kunt halen. Het bestaat uit 5 onderdelen, die je overigens niet uit boeken moet leren. Deze 5 onderdelen zijn: reading, speaking, listening, writing en English in use. Ondanks dat er geen boeken zijn om iets mee uit je hoofd te leren, is het zeker niet gemakkelijk om dit diploma te halen (afhankelijk per niveau uiteraard).

Op sommige middelbare scholen wordt het aangeboden aan studenten om bovenop hun standaard lessen te nemen. De examens moeten wel apart worden betaald. Maar je kunt ook als volwassene een cursus volgen bij een aangesloten instantie om Cambridge Engels te leren. Is het een goede investering? Wij vinden van wel, zeker als je internationale ambities hebt kan het je zeker helpen aan een leuke baan. Veel werkgevers vragen er namelijk om.

Het examen

examenZodra je op een cursus bent klaargestoomd, dan wordt het tijd voor het examen. Dit verloopt iets anders dan je misschien gewend bent. Want voor het schriftelijke deel van het examen komt namelijk iemand vanuit Engeland van the British Counsil over om het examen af te nemen. Best wel erg officieel allemaal hoor. Er zijn overigens verschillende niveau’s waar je de examens op kunt afnemen. Als je interesse hebt in een dergelijke cursus is er op internet een hoop te vinden.