Gearbox in industriële bedrijven

industrieelAls we het hebben over een versnellingsbak, dan denk je vanzelfsprekend al snel aan een auto, brommer of motor. Dit zijn apparaten die door veel mensen gebruikt worden en hebben inderdaad een versnellingsbak. Toch zijn er ook nog andere versnellingsbakken beschikbaar, die veelal in industriële setting gebruikt worden.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan een fabriek of ander bedrijf waar grote voorwerpen worden verplaatst (denk bijvoorbeeld aan een grote kraan die veel in de havens gebruikt worden). Deze apparaten bevatten ook tandwielkasten, bijvoorbeeld van TGW, welke een belangrijke rol spelen. Wanneer deze defect gaan, kan dit grote economische gevolgen hebben. Het bedrijf kan stil komen te liggen of minder efficiënt werken, wat vanzelfsprekend veel geld kan komen te kosten.

Onderhoud is belangrijk

Bij een auto of motor, is het vanzelfsprekend dat er onderhoud gedaan wordt. Zo blijft de motor en de versnellingsbak in top conditie en gaat deze langer mee. Ook voor grotere machines is onderhoud erg belangrijk, wellicht zelfs nog wel belangrijker omdat er grotere gevolgen zijn als deze defect gaan. Het is voor industriële bedrijven dus van groot belang dat ze een partner vinden die dit voor ze kan regelen. Hier zijn gespecialiseerde bedrijven zoals GBS International voor:

GBS International
Hermanus Boerhaavestraat 2
3261 ME Oud-Beijerland